люди Нео

ФАНТАЗІЙНА АБО ТРАВМАТИЧНА ПРИРОДА ДРІ?

Сейчас читают: 753
psy-practice.com

ДРІ − це складний посттравматичний розлад розвитку. У DSM-5 та МКХ-11 розділи про дисоціативні розлади розташовані після розділів про розлади, пов'язані з травмою та стресором, тим самим визнаючи зв'язок дисоціативних розладів з психологічною травмою.

Основні особливості ДРІ супроводжуються поєднанням психіатричних симптомів, які, зазвичай, є основною скаргою пацієнта. Як і люди зі складними посттравматичними розладами розвитку, пацієнти з ДРІ можуть страждати від симптомів, пов'язаних з настроєм, тривогою, особистісними, харчовими, функціональними соматичними розладами, розладами вживання психоактивних речовин, а також психозами.ДРІ можна не помітити як через полісимптоматичний профіль, так і через схильності пацієнтів соромитися та уникати розкриття своїх дисоціативних симптомів та історії дитячої травми (остання тісно пов'язана з етіологією ДРІ).Дисоціативні стани були описані відомими теоретиками, включаючи П'єра Жане, Зигмунда Фройда, Альфреда Біне, Вільяма Джеймса, Бенджаміна Раша, Мортона Прінса та Шандора Ференці.Багато хто з тих, кого в 19 столітті вважали істериками, сьогодні були б діагностовані як пацієнти з дисоціативними розладами.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA