страхи душа Нео

Що саме ми купуємо у психолога за гроші?

Сейчас читают: 931
psy-practice.com

Що саме ми купуємо у психолога за гроші? Це історія тягнеться із давніх дивен і вона не про гроші й не про психолога. Отже, де є гроші, там є те, що за них купують.

Дехто говорить, що гроші правлять світом, дехто говорить що існує лише один різновид бізнесу – фінансовий, дехто говорить, що не в грошах щастя, але, так чи інакше, ми приходимо до того, що гроші беруть на себе функцію репрезентувати в кількісному і якісному вигляді те, що не може бути репрезентовано будь-яким іншим чином.Стосунки психолога (тут я маю на увазі аналітиків, психоаналітиків, психотерапевтів, далі по тексту - психолог) і пацієнта доволі специфічні хоча б тому, що формальним об’єктом аналізу є пацієнт, а фактичним – щось дуже абстрактне, щось, що не має свого безпосереднього матеріального вигляду – психіка людини, її душа, її позасвідоме, колективне позасвідоме, аналітичний простір, і щось ще, що ми навіть не можемо назвати.

Об’єкт аналізу – це рухливий динамічний простір сумарного життєвого досвіду людини, вчора, сьогодні, завтра. Що не може бути зафіксований, виміряний, який живе, який дихає й звичайно, який репрезентує себе в психіці людини.

В її безпосередньому житті, вчинках, думках, спостереженнях, інтуїції, і так далі. Як не дивно, але для мене самого це питання доволі незрозуміле, мабуть, саме тому я намагаюсь хоч якось прояснити його шляхом написання цієї статті.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA