люди контакт Нео

Самооцінка! Звідки береться і як на неї впливати?

Сейчас читают: 770
psy-practice.com

Сьогодні ми поговоримо про одну з найпоширеніших тем у психології, яка тим не менш увінчана великою кількістю міфів та неправильних трактувань.

Ми висвітлимо тему самооцінки, а також розберемось чому вона не така як ми зазвичай її уявляємо.Для висвітлення цієї тематики нам потрібно поглянути з кількох сторін на феномен самооцінки, розібратися у причинах її виникненн, формах прояву та можливості корекції.Найперше, що я б хотів проігнорувати у даному дописі- це власне класифікація самооцінки, оскільки над її поділом на адекватну, завищену і занижену точиться багато суперечок і не існує єдиної думки стосовно її вірності.

Якщо самооцінка вважається адекватною, завищеною, або заниженою нам потрібно дати відповідь на запитання відносно чого вона такою оцінюється.

Тут все стає куди зрозуміліше, оскільки оцінка людиною себе найчастіше відбувається на основі двох важливих параметрів: рівень домагань та рівень досягнень.Рівень домагань при цьому виступає як якась уявна планка поставлених перед собою цілей, обов’язкових для досягнення конкретною людиною.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA