привітання у віршах листівка Медовий Спас

С Маковеем! Лучшие пожелания и открытки по случаю праздника

Сейчас читают: 637
hochu.ua

Традиційно 14 серпня віряни відзначають Перший Спас, який ще називають Медовим або Маковієм. Саме в цей день відбулося Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього.Здавна люди вірили, що саме на Маковія потрібно освячувати мед, мак і воду, щоб був хороший врожай.

Зазвичай мед лишають у храмах, як милостиню. Читати також Різдво, День Святого Миколая та Благовіщення тепер будемо відзначати в інші дати: новий календар церковних свят Також на Перший Спас віряни освячують букети-обереги, які ще називають “маковійчиками”.

Їх формують із польових трав та квітів. Макові голівки є обов'язковим складником такого атрибуту.unian.uaОсь і літо відлітає, Першим медом пригощає, Радість хай не відпускає, Стіл розкішний накриває!Українські привітанняМед смачний до себе манить, Ароматом спокушає, Перший Спас ми зустрічаєм — Свята літнього чекаєм.

Читати також Що подарувати на День ангела: універсальні ідеї подарунків на іменини rbc.uaНехай цей Медовий Спас Буде радісним для вас!

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA