Україна розлучення Україна

Розірвати шлюб та залишитися живою: чи скасує парламент строк на примирення з аб’юзером?

Сейчас читают: 116
womo.ua

Проблеми домашнього насильства для українського суспільства, на жаль, не втратили актуальності під час війни. Дуже часто психологічно зламані жінки, втікаючи з дітьми з оселі, рятуються не тільки від артобстрілів, але й від чоловіка-кривдника.

Навіть на відстані з аб’юзером вони дуже довго не наважуються на розлучення. Ті, хто прагне розірвати шлюб, потрапляють до пастки, яку кривднику допомагає поставити суддя.

Особливо потерпають вагітні жінки та матері з дітьми до одного року, які позбавлені навіть права на позов про розлучення! Але на цій сесії парламенту може статись диво!

Чинна редакція ст. 110 Сімейного кодексу України (СКУ) позбавляє вагітних українок та матерів з дітьми до року права на розлучення, крім «випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини”.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA