Сша Кино Сериалы Netflix Сша

Популярність серіалів про справжні злочини та їхній вплив на суспільство

Сейчас читают: 754
vogue.ua

Зло зачаровує людей. Саме тому реальні історії вбивць, грабіжників, шахраїв, членів банд чи навіть схиблених власників парку екзотичних тварин швидше за все спробують імплементувати в попкультуру.

Фільми, серіали, книги про справжні злочини стали популярнішими, ніж будь-коли, і це наводить на роздуми: чому суспільство захопив такий похмурий і тривожний жанр?Зацікавленість до криміналу існувала задовго до того, як Netflix невпинно почав випускати документалки та художні стрічки про різноманітні злочини.

Скажімо, ще у ХІХ столітті люди могли купити квитки на публічні повішення. Перемотаємо на кілька сотень років уперед і побачимо, як на початку та в середині ХХ століття кримінальні романи та журнали, як-от «Справжній детектив» (True Detective), обслуговували інтереси любителів історій про злочини.

А у 1980-х і 1990-х роках популярними стали телеканали на кшталт Court TV, що транслювали судові засідання. Цікаво, що в США 57 % населення дивилися вирок О.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA