місто Одеса виставка інклюзивність куди піти картини місто Одеса

«Почуй та відчуй мистецтво»: крок до інклюзивності в сучасному мистецтві

Сейчас читают: 186
womo.ua

В Одесі відбувається знакова подія для українського культурного простору — виставка для людей з порушеннями зору та повною втратою зору під назвою «Почуй та відчуй мистецтво».

Виставка проходить у Комунальному закладі «Одеська спеціальна школа №93» та реалізована в рамках програми «Культура без бар’єрів» за підтримки Українського культурного фонду.

Унікальність проєкту полягає в тому, що саме твори сучасного мистецтва були адаптовані для тактильного сприйняття. Абстрактні та сюжетні роботи, що належать до колекції Музею сучасного мистецтва Одеси (МСМО), стали основою для створення тактильних картин.

До кожної картини створено спеціальні тифлокоментарі, що дозволяють відвідувачам отримати повне уявлення про твір, його концепцію та автора. Мистецтво, що відчувається кінчиками пальців На виставці представлені п’ять тактильних картин — спеціально виготовлених копій абстрактних творів сучасного мистецтва, що належать до колекції Музею сучасного мистецтва Одеси (МСМО).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA