Україна місто Київ місто Токіо Опера Україна місто Київ місто Токіо

Підрив Каховської дамби знайшов відображення у новій опері «GAIA-24. OperadelMondo»

Сейчас читают: 518
womo.ua

Оперу композиторів Іллі Разумейка та Романа Григоріва GAIA-24 глядачі вперше побачать у травні. Мистецький проєкт став можливим завдяки підтримці від ЮНЕСКО.

Про це розвідає «Суспільне.Культура». Назва опери GAIA-24 надсилає до давньогрецької міфології, де богиню Землі називали Гайя.

В 1980-х роках з’явилася однойменна наукова гіпотеза, згідно з якою вчені вважали Землю живим саморегульованим організмом. Над музикою, лібрето, режисурою, драматургією та сценографією працювали Роман Григорів та Ілля Разумейко.

Це не перший випадок, коли композитори звертаються до висвітлення екологічних катастроф через монументальний музичний твір. У 2020 році колектив представив археологічну оперу в семи новелах «Чорнобильдорф».

Об этом же в других изданиях
hochu.ua
Дружина Тимура Мірошниченка щемливо привітала названого сина з першим ДН у новій родині (ФОТО) hochu.ua /8 месяцев назад
hochu.ua
Експродюсер Винника знайшов двійника знаменитому артисту: вже встигли випустити перший кліп (ВІДЕО) hochu.ua /9 месяцев назад
hochu.ua
Кінопрем’єри липня: багато рожевого у світі “Барбі” та екстремальні трюки Тома Круза у новій “Місії”. 5 головних фільмів hochu.ua /9 месяцев назад
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA