НОВОСТИ спорт женщины в спорте International

Не приватна справа: Доповідь Amnesty International про насильство щодо жінок на сході України

Сейчас читают: 679
womo.ua

Насильство щодо жінок під час збройних конфліктів є однією з поширених тактик війни. Мова не тільки про сексуальне насильство: за даними ООН, у війнах потерпають від сексуального насильства 18-40% жінок та дівчат.

Проте домашнє насильство, торгівля людьми, дитячі шлюби також зростають у часи збройних протистоянь. Ситуація, в якій опинилися жінки на сході України, не є виключенням.

Неурядова правозахисна організація Amnesty International в Україні цими днями презентує нову доповідь «Не приватна справа«, у якій, зокрема, зазначається, що проблема домашнього і сексуального насильства щодо жінок на сході України істотно загострилася не тільки через збройний конфлікт, але й через неефективне реагування влади.

Доповідь базується на ґрунтовному вторинному дослідженні українського законодавства, а також на шести робочих поїздках дослідниць Amnesty International, здійснених із січня по листопад 2019 року.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA