Сша Космос Сонце магнітна буря важливо знати вчені Сша

На Сонці стався потужний спалах, який "вирубив" радіотехніку на Землі: можливі сильні магнітні бурі

Сейчас читают: 464
hochu.ua

На Сонці постійно виникають спалахи, у результаті яких на Землі реєструють магнітні бурі різної сили. Проте днями вчені помітили надзвичайно сильний спалах, який вже негативно позначився на геополі нашої планети, а незабаром може призвести до ще однієї потужної магнітної бурі.У неділю, 2 липня, на Сонці вибухнула гігантська сонячна пляма, яка спричинила потужний спалах, що вдарив по атмосфері Землі, відключивши на деякий час радіозв’язок у деяких частинах США й Тихого океану.

Відключення техніки тривало близько 30 хв, а це - один із рекордів для такої події, повідомляє Space. Читати також В які дні собаки частіше кусають людей: вчені мають відповідь!

Сонячний спалах виник із сонячної плями AR3354, розмір якої в 7 разів перевищує ширину Землі. Його класифікували як яскравий ультрафіолетовий X-спалах - найсильніший з усіх існуючих типів сонячних спалахів.

Часом такі спалахи супроводжуються корональними викидами плазми (CME). Саме це і призводить до магнітних бур. Проте цього разу сонячні обсерваторії досі не спостерігали значного викиду плазми.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA