люди Нео

МОДЕЛЬ П'ЯТИ СТАДІЙ ГОРЯ. ЩО З НЕЮ НЕ ТАК?

Сейчас читают: 192
psy-practice.com

Стадії настільки увійшли до культури, що більшість людей можуть назвати їх на пам'ять. Модель пяти стадій горя Кюблер-Росс хоч і залишається надзвичайно популярною, але вона викликала значну критику проти її прийняття в якості керівництва з переживання горя.В книжці Кюблер-Росс (1969)  “Про смерть і вмирання" вона докладно описала свої спостереження, які отримала в ході інтерв'ю з пацієнтами, що вмирали від невиліковної хвороби.

У 1970-х роках модель стадій вмирання трансформувалася на стадії горя, той факт, що теорія стадій була специфічна для вмирання, почав замовчуватися.

Пізніше вийшла книжка Кюблер-Росс та Кесслера під назвою “Про горе і скорботу” в якій стадії вмирання “зручно” вписалися в нову книгу про горе.Походження моделі п'яти стадій горя можна простежити за такими джерелами:1)Кюблер-Росс (1969) “Про смерть і вмирання".2)Кюблер-Росс, до якої приєднався Кесслер, звернули свою увагу саме на важку втрату у своїй книзі 2005 року "Про горе і скорботу".3)Кесслер “Пошук сенсу: Шоста стадія (2019).

В цій книзі Кесслер розширив модель стадій включивши до неї шосту стадію, а саме осмислення.Фахівці заперечують обґрунтованість існування стадій, але особливого схвилювання викликає те, що запропоновані стадії горя випливають зі стадій вмирання.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA