Красный крест війна війна росії з україною

Ми надаємо допомогу всім, хто її потребує, незалежно від національності, віку, статі: Римма Ошовська про Товариство Червоного Хреста України

Сейчас читают: 100
womo.ua

Історія Українського Червоного Хреста як національного товариства почалася у 1918-му році. Під час Другої світової війни Товариство готує та відправляє на фронт понад 100 тисяч медичних сестер, санінструкторів та сандружинниць.

У повоєнні роки Товариство Червоного Хреста України започатковує власну санітарну службу, патронажну службу для малозахищених верств населення, службу розшуку людей, здійснює підготовку санактиву.

У 1986 році більш ніж 10 тисяч членів Товариства взяли участь у евакуації й розселенні постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

У 1992-му році президентським указом Товариство Червоного Хреста України визнається єдиним національним Товариством Червоного Хреста на території нашої держави, уповноваженим сприяти органам державної влади у їхній діяльності в гуманітарній сфері.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA