люди уроки Нео Gunia Project

Майстерність: українські ремісники у новому проєкті Gunia Project

Сейчас читают: 621
vogue.ua

Предки сучасних українців займались керамікою, гончарством, ткацтвом. Були вправними ковалями та склодувами. Плели короби та кошики з лози, коріння та кори, вправлялись в писанкарстві – декорі яєць.

Що відбувається з цими традиціями зараз? Хто береже та осучаснює автентичні ремесла? Відповідаючи на ці питання, Gunia Project представляє відеопроєкт «Майстерність».

Він присвячений артизанам, що продовжують життя автентичних ремесел. Василій Легкий займається різьбярством з 1990-х років. Вперше спробував на уроках праці в школі й продовжив навчання самостійно.

Починав з простого: ложок, фігурок, прикрас для дівчат, робив браслети з орнаментом та кулони. В українському мистецтві багато оберегів, говорить Василій. «Коли будували хати і закладали сволок, на ньому вирізали роки будування, захисні символи та орнаменти», – додає різьбяр.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA