медицина донор лікування кров

Лікар назвав найкращу групу крові по всіх параметрах (ВІДЕО)

Сейчас читают: 720
hochu.ua

Кожна людина має певну групу крові та резус-фактор. Всього є 4 групи крові та два можливі резус-фактори. Знання обох дуже важливе, адже саме за групою та резусом визначається, яку кров людині можна переливати за виникнення такої потреби.Найкращим варіантом вважається переливання крові ідентичної групи та резус-фактора.

Однак, якщо такої у медичному закладі немає, лікарі користуються такими правилами:naurok.com.ua Читати також Всесвітній день донора крові: хто може ним стати та як до цього підготуватися Саме виходячи з цих правил, кандидат медичних наук - лікар Юрій Габорець - розповідає, яка група крові є найкращою.

На його думку, це перша з резусом "мінус".Її можна лити будь-кому, хто потребує, людині з будь-якою групою. Резус мінус не має на поверхні еритроцитів аглютиногенів та в плазмі аглютинінів, - пояснює медик.

І додає, що зараз лікарі також стежать, аби в донора та реципієнта збігалася і група, і резус. І роблять індивідуальну пробу на сумісність.За словами лікаря, на планеті найбільше людей з першою позитивною групою, а найменше - з четвертою негативною.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA