Україна люди знаменитости Нео Україна

Історія однієї будівлі: готель "Україна" (колишній Хмарочос Гінзбурга)

Сейчас читают: 908
vogue.ua

Найфешенебельніша будівля Києва, перший хмарочос України, місце, де працювала студія видатного художника Мурашка: розповідаємо історію Хмарочоса Гінзбурга (нині на його місці – готель "Україна").

Після зведення цієї споруди в 1912 році замовника та куратора проекту, будівельника-підрядника Лева Гінзбурга, запрошували до Чикаго – будувати хмарочоси там.

Він відмовився від подорожі до Америки, бо мав великі плани на рідній землі. Він не знав, що і йому, і його дітищу вготовано трагічну долю: сам Гінзбург, який належав до найбагатших людей столиці до 1917 року, помре в 1926 в бідності в одній з київських лікарень, а хмарочос підірвуть енкаведисти в 1941, при цьому вбивши багато невинних людей.

Проте про все згодом. Отже, історія почалася в 1910 році. Як раз в розпалі була друга хвиля будівельного бума, і купець першої гільдії Лев Борисович Гінзбург, власник підрядної фірми, купив на Інститутській чотириповерховий будинок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA