строгий пост Великий пост

І для тіла, і для душі: що готувати у Великий піст?

Сейчас читают: 431
hochu.ua

Цього року Великий піст охоплює дати з 15 березня по 1 травня. Він вважається найсуворішим і триває найдовше — 48 днів. Під час нього заборонено вживати м’ясо, молочні продукти, яйця.

Всі страви, у яких міститься молоко або яйця, теж під забороною — наприклад, випічка. Ми вирішили розпитати про смачні традиції Великого посту Ірину Тарасову, єдину в Україні food-designer, концептолога, директора ресторану Сhalet Equides.Найбільш суворі тижні посту — перший (після Масляної) та останній — перед Великоднем.

Такий порядок речей виправданий не лише з погляду релігійних традицій, але й для здоров’я та самопочуття.Найсуворішими днями посту є понеділок, середа та п’ятниця.

Це дні сухоїдіння, коли вживають сирі (неварені) страви без олії.Але є і дні з пом’якшеними правилами. Наприклад, у вихідні дозволена гаряча їжа з олією та навіть вино.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA