люди Нео

Хвилі агресії в соцмережах. До чого тут політика?

Сейчас читают: 129
psy-practice.com

Навіщо потрібне критичне мислення та постійні сумніви?Давайте уявимо, що не піддаючи критиці інформацію ви прочитали релігійний трактат, свідчення неймовірних подій, а також міфологію древності.

Іноді через це дуже легко вступати в когорту тих, хто карає або ж засуджує інших за вчинки, відсутність вчинків чи просто якісь відмінності.

Зараз це відбувається у вигляді численних критичних та агресивних коментарів в соцмережах.Категорична людина з монолітними ідеями може дивитись на іншу людину в контексті "друг", або "ворог" (типовий приклад категоризації або чорно-білого мислення), в залежності від того чи ви підтримуєте її точку зору чи навпаки-знаходитесь в протилежному таборі.Політичні партії використовують цей механізм, формуючи електоральне ядро, на основі підтримання суперечностей в суспільстві.

Їм важливо піднімати на поверхню питання, які викликають суперечності в суспільстві і які в риториках партій потребують однозначних відповідей.Пам'ятаємо про поділ на "Ми" і "вони", де одні сприймаються як друзі всередині спільної групи, а інші-як певне зло, яке потрібно зневажати, ненавидіти, а в певних випадках і знищити (знищувати можна і авторитет).Тут звичайно політичним лідерам варто не перегнути, оскільки задаючи багато запитань можна знизити ілюзорну спільність групи.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA