Русь брак Нео Русь

Герої не вмирають: українські звитяги, що змінили світ

Сейчас читают: 571
vogue.ua

Героїзм українців викликає захват не лише сьогодні — наш народ упродовж віків демонстрував військові успіхи. З істориком Юрієм Приходнюком згадуємо найпотужніші з них.

У XIII столітті волинський князь Данило Романович разом з братом Васильком Романовичем розгромили тамплієрів, що планували створити власну державу від Балтійського до Чорного моря.

Бій історичного значення відбувся в березні 1238 року за всіма законами військового мистецтва: спершу за допомогою нечисленної піхоти тевтонців виманили з укріпленої фортеці Дорогочин, далі з флангів ударила кіннота — і наздоганяючи ворогів, що вдалися до втечі, військо Данила увірвалося до міста, де полонило вцілілих лицарів разом з їхнім очільником магістром Бруно.

Експансію хрестоносців на схід було безповоротно зупинено. У 1253 році там само, в Дорогочині Данило Романович був коронований і королівство Русь набуло статусу самостійної української держави, спадкоємиці Київської Русі, яку визнав Папа Римський і країни Європи.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA