медицина онкология лікування програма

Діагностики раку: в Україні стартувала програма, яка допоможе виявити злоякісні утворення

Сейчас читают: 184
womo.ua

Програма допоможе виявленню злоякісних утворень та постановці точного діагнозу вдвічі швидше. Це рятуватиме тисячі життів щороку та полегшить страждання пацієнтів в очікуванні діагнозу Зазначається, що щорічно близько 140 000 українців дізнаються про діагноз «рак» та 63 000 (45%) хворих помирають.

Про це свідчать останні дані Національного канцер-реєстру України. Основою успішного лікування онкологічних захворювань є виявлення злоякісних утворень на початкових стадіях, постановка правильного діагнозу та моніторинг перебігу захворювання. Читайте також: День донора: у серці Києва стартувала просвітницька кампанія «Розквітай» від ДонорUA З метою зменшення смертності внаслідок онкозахворювань в Україні розпочала діяти “Національна програма з впровадження цифрової технології діагностики раку”.

Ціллю програми є впровадження плану “національної цифрової патології” – сучасного рівня діагностики онкологічних захворювань в Україні, що вже багато років є стандартом в медицині країн Європи, Ізраїлі, Великій Британії та Америки.

Програма містить в собі впровадження унікальної для України медичної технології цифрового сканування, зберігання та обробки гістологічних препаратів, створення інфраструктури, цифрових сховищ та національної бібліотеки знімків для підвищення кваліфікації лікарів-патологів, а також встановлення понад 100 цифрових сканерів в медзакладах та лабораторіях по всій Україні. Читайте також: Прорив у лікуванні онкології: винайшли звук, який знищує ракові клітини Крім швидкої постановки точних діагнозів, технологія цифрової патології буде відпрацьована та впроваджена в медицину України як рутинний процес, а також внесена до переліку діагностичних процедур на рівні регуляторів країни.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA