Палестина молитва Яке сьогодні свято церква свято церковний календар Палестина

День пам'яті преподобного Антонія Печерського: найсильніша молитва до святого

Сейчас читают: 390
hochu.ua

Сьогодні, 23 липня, віряни відзначають день пам'яті преподобного Антонія Печерського. Це церковний діяч часів Київської Русі, засновник Києво-Печерського монастиря та будівничий церкви Успіння Пресвятої Богородиці, а зараз християнський святий.Він народився у 983 році поблизу Чернігова.

Антоній з дитинства мріяв служити Богу, тому відвідав Палестину, щоб побачити місце, де був Ісус, а потім прибув на Афон. Там він прийняв постриг та прожив кілька років, допоки ігумен монастиря не отримав знак відпустити Антонія додому, щоб чоловік приніс християнську віру на рідній землі.

Згідно з оповідями, він володів даром чудотворення - зцілював хворих та пророкував події. Помер преподобний Антоній Печерський на 90-му році життя (1073 р.).

Його мощі знаходяться у Ближніх печерах Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, де він жив у пості та молитві. Православна церква канонізувала Антонія Печерського як преподобного на межі XIII та XIV століть (чіткі відомості відсутні).В народі ж святого називали Громовержцем, тому що у цей день зазвичай була літня гроза, за якою пророкували врожай: Читати також Коли не можна вінчатися: календар на 2023 рік і найкращі дати У цей день зверніться до святого молитвою, прохаючи про захист та допомогу.О добрий пастирю і наставнику, приснозгадуваний ченців руських першоначальнику, пре­подобний і богоносний отче наш Антонію!

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA