місто Львів свято цікаві факти місто Львів

День Державного прапора України: цікаві факти про синьо-жовтий символ нашої країни

Сейчас читают: 308
womo.ua

День Державного прапора України — державне свято, яке щорічно відзначається 23 серпня. Державний Прапор України — це стяг, який складається з двох рівновеликих горизонтальних смуг: верхньої — синього кольору, нижньої — жовтого кольору.

З нагоди свята ми зібрали найцікавіші факти про синьо-жовтий стяг, історія якого сягає кількасот років поєднання жовтого і синього символів в історії нашої державності. Факти про державний прапор України: Державний прапор України складається із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору зі співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

28 січня 1992 року офіційно затвердили синьо-жовтий стяг як державний символ України. Найдавніші українські прапорні полотнища були трикутно-клинової форми.

Колірна гамма прапора існує вже тисячі років. Появу жовто-синіх кольорів пов’язують з Великим переселенням народів, яке відбувалося 3000 років до н.е.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA