тест рак кислота

Чому виникає печія і як з нею боротися

Сейчас читают: 704
liza.ua

Неприємне відчуття печіння за грудиною після їжі знайоме багатьом. Чому виникає печія, чим вона небезпечна і як від неї позбутися?Як проявляє себе печія:Печія починається, коли кислота потрапляє зі шлунка в стравохід.

Між цими органами є м’язовий сфінктер, який в нормі повинен скорочуватися.Якщо він змикається нещільно, кислота потрапляє в стравохід і починає роз’їдати його слизову оболонку.У більшості випадків печія — головний симптом гастроезофагеальної рефлюксної хвороби, яка порушує роботу сфінктера.Але навіть якщо сфінктер в порядку, немає гарантії, що печія не з’явиться.Печія може виникнути навіть через банальний стрес!

У стресовій ситуації нервова система змінює моторику шлунку, викликаючи його сильні та часті скорочення. В результаті вміст шлунка закидається в стравохід.Інша причина печії — надмірна їжа або якісь певні продукти та напої.Найчастіше:Але не завжди все так очевидно.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA