люди страхи Нео

Чому твердження «жити сьогоднішнім днем» — це оманлива мантра ХХІ

Сейчас читают: 405
womo.ua

Поширена культурна мантра ХХІ століття закликає нас жити нинішнім днем. Замість того щоб знемагати від минулих страждань чи тривог про майбутнє, вона радить нам зосередитися на зв’язках з іншими і собою тут і зараз.

Та це добромисне послання суперечить нашій біології. У своїй книжці «Внутрішній голос. Як навчитися себе слухати», що вийшла у видавництві «Лабораторія», експериментальний психолог і невролог Ітан Кросс пояснює, чому дослухатися цієї поради виходить далеко не завжди, і це цілком нормально.

Людська природа не дає нам змоги концентруватися на поточному моменті весь час. Не на це була спрямована еволюція нашого мозку.

Останніми роками передові експериментальні методи, що дозволяють вивчати те, як мозок опрацьовує інформацію, і спостерігати за поведінкою людини в реальному часі, виявили приховану механіку людського розуму.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA