люди страхи

Чому не вдається забути колишнього: проблема сепарації

Сейчас читают: 933
psy-practice.com

Розлучення з кимось чи чимось – це завжди втрата. Більшість вже людей знає про стадії проживання горя, які допомагають попрощатися з минулим і навіть намагаються слідувати за цим алгоритмомАле що робити, коли здається, що всі ці стадії пройдено, а відпустити людину або ситуацію все одно не виходить?Сепарація та справжнє прощання – це не лише завершення стосунків або проекту.

Це прийняття того, що ми залишаємося самі без цієї людини, ідеї чи ситуації. І цей страх самотності може блокувати здатність відпустити минуле.Ключовий момент у відпусканні – це готовність зустрітися з почуттям самотності, яке виникає, коли ми залишаємося без тієї частини нашого життя.

Сепаратуватися та відпустити – означає зіткнутися з тим, що більше ми не будемо тими, ким були в цих стосунках чи в цій ситуації.

Потенційні можливості не мають привабливості, якщо нам навіть страшно уявити своє життя без тієї самої, іншої людини або себе - поза проєктом, до якого ми так прихильні Це непросто, оскільки виникає страх, що без цієї людини чи проєкту ми не впораємося.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA