Яке сьогодні свято

7 січня — що не можна робити на Різдво, прикмети та іменинники

Сейчас читают: 532
liza.ua

Наближається сьомий день року в григоріанському календарі. До кінця року залишається 359 днів. В цей день в Україні відзначають Різдво Христове.

Більше про традиції свята, прикмети та іменинників читай в статті.За юліанським календарем 7 січня в Україні святкують Різдво Христове, одне з 12 головних церковних свят року, яке пов’язане з народженням Ісуса Христа у Вифлиємі від Діви Марії.Вважається, що Христос був посланий Богом на землю для спокутування гріхів і спасіння людства.

Тому в цей день віряни радо вітають та шанують Сина Божого.В переддень свята народ традиційно збирається на Святвечір за вечерею з 12-ти пісних страв, а на ранок йде до церкви на різдвяну літургію.Після церковної відправи прийнято збиратися родиною на святковий обід, який вже не буде пісним.

Так, народ влаштовує трапезу із тих страв, які були заборонені під час Різдвяного посту. Опісля ж наступає час заслуженого відпочинку: хтось йде в гості, а хтось співати колядки або влаштовувати вертеп.Своїх небесних

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA