Кино Нео

4 найкращі екранізації казки «Аліса в Країні Див»

Сейчас читают: 440
vogue.ua

Давним-давно, 4 липня 1862 року, математик Чарльз Лютвідж Доджсон — більш відомий світу як Льюїс Керролл — уперше розповів казку про "Алісу в Країні Див" трьом донькам декана Оксфордського університету Генрі Лідделла.

Саме 10-річна Аліса, дочка Лідделла, спонукала Доджсона записати їй на згадку сюрреалістичну історію про пригоди дівчинки, яка падає в кролячу нору й потрапляє в чарівне місце, повне унікальних персонажів та істот. «Аліса в Країні Див» — це неймовірно багатий і багатогранний літературний твір.

Химерність цього дивакуватого світу та можливість доторкнутися до фантастичного неабияк приваблювали кінематографістів з усього світу, саме тому цю казку екранізували чимало разів.

Про одні з найкращих утілень цього твору на екрані розповідаємо в нашому матеріалі. Одна з найкращих версій фільму «Аліса в Країні Див» — перша, яку зняли в Британії в 1903 році Сесіл Хепворт і Персі Стоу, де роль Аліси грає Мей Кларк.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA