люди

13 листопада — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 762
liza.ua

Наближається 317-й день (318-й у високосний рік) за григоріанським календарем. До кінця року залишається 49 днів. 13 листопада відзначають Міжнародний день сліпих, а також вшановують пам’ять преподобних Спиридона та Никодима.

Хто святкує іменини, які прикмети та звичаї існують на свято — про все це читай у нашій статті.Зміст матеріалу:13 листопада у православії вшановують пам’ять преподобних Спиридона і Никодима, просфорників Печерських.

Двоє святих жили в XII столітті в Ближніх печерах Києво-Печерського монастиря.За легендою, святі вчинили чудо: якось під час випікання просфор у чоловіків спалахнула піч, але вони змогли загасити вогонь, залишившись неушкодженими.

З тих пір Никодима та Спиридона почали шанувати в народів як зберігачів будинку від пожежі.Саме в цей день в 1745 році на світ з’явився педагог та засновник першої школи для сліпих Валентин Гаюї.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA