книги читання

100 найпопулярніших книжок у Британії за останні 50 років

Сейчас читают: 188
womo.ua

100 найпопулярніших книжок у Великій Британії впродовж останніх 50 років оприлюднили у виданні The Sundays Times. Про це повідомляє The Telegraph.

До переліку увійшли видання, які протрималися найбільше часу у списку бестселерів. Висновки робили з аналізу від 1974 року. Видання зазначає, що 100 найпопулярніших книжок відображають еволюцію британського суспільства й надають можливість прослідкувати, як з роками змінювалися літературні вподобання читачів.

Також до списку бестселерів The Sunday Times увійшли одразу три кулінарні книги Делії Сміт. Англійська кухар і телеведуча стала єдиною серед шеф-кухарів, хто за останні 50 років більше одного разу входив до топ-100 списку бестселерів.

Про інші видання з переліку, які вийшли в українському перекладі, повідомили в Читомо: «Sapiens: Людина розумна» Ювала Ноя Харарі — 10 місце; «Рік у Провансі» Пітера Мейла — 13 місце; «Буде боляче» Адама Кея — 14 місце; «Атомні звички» Джеймса Кліра — 16 місце; «Таємний щоденник Адріана Моула» Сью Таусенд — 17 місце; «Клуб убивць по четвергах» Річарда Османа — 19 місце; «Код да Вінчі» Дена Брауна — 21 місце; «Гаррі Поттер і філософський камінь» Дж.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA