здоровье Нео

Як проводити серцево-легеневу реанімацію: пам'ятка Червоного Хреста

Сейчас читают: 388
vogue.ua

Як проводити серцево-легеневу реанімацію: пам'ятка Червоного Хреста Якщо постраждалий непритомний та не дихає, або його дихання неправильне (тобто дихання часте, поверхневе, судомне, хрипле), необхідно перейти до проведення серцево-легеневої реанімації (СЛР), попередньо викликавши фахівців.

Серцево-легенева реанімація — це поєднання непрямого масажу серця і штучної вентиляції легень. ВАЖЛИВО. Перед початком СЛР переконайтеся, що постраждалий перебуває на жорсткій поверхні.

Крок 1. Покладіть основу долоні однієї руки посередині грудної клітки, долоню другої руки покладіть поверх першої. Крок 2. Зробіть 30 поштовхів на грудну клітку потерпілого обома руками на глибину 5–6 см.

Проводьте поштовхи плавно та ритмічно, по вертикальній прямій, постійно утримуючи руку на грудній клітці та дозволяючи їй повертатися у вихідне положення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA