незламна мама

Як правильно цивільним говорити з військовими: поради психологині

Сейчас читают: 753
womo.ua

Мабуть, немає зараз українця, в якого хтось із близьких не був би на війні. Чоловік, сестра, брат, батько, подруга чи кум. І з кожною новою повісткою в кожній українській родині постає питання: як говорити з людиною, яка тепер там, коли ти – тут?  Правило №1: Не питайте про війну Ольга Коптєва, психологиня – Коли розмовляєте з військовими, не розпитуйте про війну, – радить методистка програми «Незламна мама» від «Фонду Маша» Ольга Коптєва. – На це є дві причини.

По-перше, самі військові просять не питати: «А де ви? А куди їдете? А як там контрнаступ?» Бо вони не можуть розголошувати інформацію, навіть якщо її мають.

І такі запитання залишають у них відчуття провини й погіршують стосунки між вами. По-друге, людина й так знаходиться на війні, вона прив’язується до неї.

Часто буває, що військовий приїжджає додому у відпустку, і вже не відчуває, що це його дім. Бо за тривалий час на фронті він встигає прив’язатися до інших людей, інших місцевостей, нших умов життя.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA