Росія люди здоровье Нео Росія

Як донори рятують життя пацієнтам Охматдит: інтерв"ю з лікаркою-трансфузіологінею

Сейчас читают: 230
vogue.ua

14 червня у світі відзначають Усесвітній день донора крові. Цей день вибрано невипадково: саме тоді народився Нобелівський лауреат Карл Ландштейнер, який відкрив систему поділу крові на групи та врятував цим відкриттям сотні тисяч життів.

З нагоди Дня донора Інна Вільшанівська, лікарка-трансфузіологиня, завідувачка відділення комплектування донорських кадрів Центру служби крові НДСЛ “Охматдит”, розповідає про те, як працює донорство в лікарні та як воно допомагає пацієнтам.

Інна працює в "Охматдиті" 6 років. Опікується агітацією, пошуком донорів, узгодженням днів донорів і донацій. На її плечах – повне забезпечення донорами, щоб перекрити всі потреби пацієнтів лікарні та екстрені випадки.

Інна контролює донорський потік, перевіряє, чи немає протипоказань для донації, оцінює аналізи крові донорів, визначає тип донації (цільна кров, тромбоконцентрат чи здача плазми) і допускає до процедури.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA