традиції привітання Православна Церква України свято

Водохреще 2024: найкращі привітання своїми словами, вірші та сучасні листівки

Сейчас читают: 199
womo.ua

6 січня 2024 року християни відзначають одне з найбільших свят – Хрещення Господнє або Водохреще, як його називають в народі.

Воно є третім і завершальним святом різдвяного циклу. Цього дня віряни освячують воду, яка є головним символом свята. Християни вірять, що освячена вода на Водохреща має цілющі властивості, нею можна вилікуватись від недуг.

Тому її зберігають увесь рік і вона не псується. Крім того, перед Водохрещем люди з льоду вирізали великий хрест і ставили його біля ополонки, у яку згодом пірнали.

Вони вважали, що таким чином очищуються від гріхів та заряджаються здоров’ям на увесь рік. Читайте також: Що подивитись на Netflix у січні 2024 року: 27 найочікуваніших фільмів та серіалів Тому ми підготували для вас привітання з Водохрещем 2024, аби ви привітали всіх своїх близьких та рідних зі святом та надіслали їм гарну листівку, віршовані вітання та побажання в прозі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA