Спартак Суббот психологічна допомога Спартак Суббот

Вижити під завалами: як психологічно підтримати людей у кризових моментах

Сейчас читают: 454
womo.ua

Спартак Суббота, кандидат психологічних наук (PhD), психіатр та психотерапевт Щодня тисячі мирних громадян знаходяться у підвалах та підземних укриттях ховаючись від бомбардувань.

Нажаль деякі з них все частіше опиняються під завалами. Спартак Суббота, кандидат психологічних наук (PhD), психіатр та психотерапевт написав поради, як говорити й працювати з жертвами безпосередньо в критичних ситуаціях чи одразу після них.

Потерпілим чи людям, які перебувають під завалами чи ізольовані від зовнішнього світу, варто надати екстрену «інформаційну терапію».

Люди, які пережили аварію, руйнування житла чи іншу катастрофу, не можуть адекватно оцінювати реальність до того моменту, поки їм не надали допомогу. Тому необхідно першочергово зменшити почуття страху. У кризових ситуаціях від страху гине більше людей, ніж від впливу реального руйнівного фактора.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA