Нео

В Україні вводять кримінальну відповідальність за фото- і відеозйомку переміщень військовослужбовців, зброї та техніки

Сейчас читают: 454
cosmo.com.ua

В Україні вводять кримінальну відповідальність за фото- і відеозйомку переміщень військовослужбовців, зброї та техніки. 24 березня Верховна Рада підтримала законопроєкт № 7189 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо забезпечення протидії несанкціонованому розповсюдженню інформації про направлення, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗС України чи інших військових формувань України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану».Що категорично не можна публікувати в соцмережах: ракети, які летять або кудись потрапили; назви вулиць, зупинки транспорту, магазини, заводи; переміщення українських військових, військові об`єкти; роботу протиповітряної оборони; місце обстрілу або попадання снаряда; адреси, візуальну прив`язку або координати боїв; номери автомобілів, бронетехніки; потерпілих або загиблих (крім офіційних даних).

Такі порушення передбачають кримінальну відповідальність, оскільки є допомогою ворогові, навіть якщо вона не навмисна.Яке покарання передбачається? Покарання за поширення даних про направлення або переміщення зброї, боєприпасів на території України, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ або Міноборони, або в офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. За поширення інформації про переміщення, рух або розміщення ЗСУ чи військових формувань при можливості їх ідентифікувати на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA