Україна жертва Нео Україна

Український фільм «Бачення метелика» покажуть на Каннському кінофестивалі

Сейчас читают: 760
vogue.ua

Добрі новини на культурному фронті: цьогоріч Україна буде представлена в офіційній програмі Каннського кінофестивалю. Дебютний фільм режисера Максима Наконечного «Бачення метелика» потрапив у секцыю «Особливий погляд» (Un Certain Regard) офіційного відбору 75-го Каннського фестивалю.

В свій час лауреатами цієї програми ставали Кім Кім Дук та Йоргос Лантімос. Повнометражний дебют Максима Наконечного – це жорстка та сюрреалістична історія про жінку-воїна, яка не бажає бути жертвою.

Після звільнення з ворожого полону аеророзвідниця Ліля намагається повернутися до свого мирного життя в Україні. Біль і травма через пережите повсякчас виринають на поверхню, ніби уві сні, та щось всередині неї не дозволяє забути, чому вона мусить жити далі.

Режисер та сценарист стрічки – дебютант Максим Наконечний (режисер фільмів «Невидима», «Новий рік у сімейному колі»), співсценаристка – Ірина Цілик (режисерка фільму «Земля блакитна, ніби апельсин»). «Знімаючи цей фільм, я плекав надію, що він здебільшого буде про минуле й про наслідки війни, – зазначив режисер. – Але це виявився фільм про наше теперішнє й майбутнє, про передчуття великої війни та місце, яке свідомо займає в ній кожна людина.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA