місто Київ Росія освіта місто Київ Росія

У Києві виключили російську мову з навчальних програм шкіл

Сейчас читают: 530
womo.ua

Київрада повністю виключила російську мову з навчальних програм комунальних закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради. Зазначається, що таке рішення було прийнято 10 листопада на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 64 депутатами.

Як наголосив депутат Київської міської ради, голови постійної комісії з питань освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Вадим Васильчук, в умовах війни з РФ недоцільно та неправильно проведення навчального процесу та вивчення російської мови в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, які належать до комунальної власності територіальної громади Києва. «Очільники РФ неодноразово заявляли, що «Росія сягає настільки далеко, як далеко поширена російська мова».

У зв’язку з цим депутатський корпус Київської міської ради прийняв рішення, яке надасть можливість уникнути ескалації напруги в суспільстві та посилить захист освітнього простору Києва від гібридних впливів держави-агресора.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA