Концерт психологія війна

Терапія, що нормалізує життя українців: як музика лікує ПТСР і до кого звертатися за допомогою

Сейчас читают: 540
hochu.ua

Після початку повномасштабної війни життя українців стало серйозним випробуванням для психіки. Переживаючи постійні обстріли, новини про гибель захисників та цивільного населення, окупацію та критичні наслідки російської агресії, мешканці України стикаються із проявами посттравматичного стресового розладу.

Однак, як стверджують спеціалісти, під час реабілітації допомагає навіть музика. Як саме — дізнавайтеся на HOCHU.ua!Як раніше повідомляла компанія Reuters, представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Ярно Хабіхт заявив, що десять мільйонів людей, або близько чверті населення України, можуть зіштовхнутися з розладами психічного здоров'я через війну.За оцінками ВООЗ, до 10 мільйонів людей піддаються ризику виникнення тієї чи іншої форми психічного розладу, починаючи від тривоги та стресу і закінчуючи більш важкими станами,— зазначив Ярно Хабіхт.Саме важкі стани включають, зокрема, посттравматичний стресовий розлад.

У психіатрії ПТСР позначає цілу групу психічних порушень, які обʼєднує те, що вони виникають після якої-небудь травмуючої події.

Війна — саме час психологічного навантаження через постійні обстріли, окупації, смерті, полон і навіть просто трагічні новини, які людині переживати досить важко.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA