Феминизм премия переможці успішні жінки ґендерна нерівність

Тамара Марценюк та Катерина Зарембо стали лауреатками премії Емми Ґолдман

Сейчас читают: 807
womo.ua

Українки Тамара Марценюк та Катерина Зарембо стали лауреатками Emma Goldman Awards та Emma Goldman Snowball Awards. Про це повідомило видавництво «Комора». Читайте також: Три українські журналістки стали лауреатками премії Ганса-Йоахіма Фрідріхса Емма Ґолдман вважається однією з найважливіших героїнь американського анархізму та раннього руху за мир.

Її промови та праці стосувалися тем мілітаризму, фашизму, капіталізму, міграції, шлюбу, вільного кохання та гомосексуальності.

Активістка, на честь якої названо нагороду, була однією з провідних феміністок 20 століття та провідною особою руху за анархізм в Америці.

На згадку про її діяльність незалежна нідерландська організація FLAX Foundation щороку присуджує дві премії: Emma Goldman Awards (50 000 євро) та Emma Goldman Snowball Awards (10 000 євро). Читайте також: Дві українки стали переможницями міжнародної премії ілюстраторів World Illustration Awards 2023: фото робіт Лауреатки премії Емми Ґолдман:  Тамара Марценюк – вчена та дослідниця гендерних студій.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA