люди душа психосоматика

Стрес - помічник чи загроза?

Сейчас читают: 685
psy-practice.com

бо саме стрес – це наш захисний механізм на зовнішні подразники. Він проявляється психічно, фізично та емоційно, дає нам можливість адаптуватися до змін.

Він появляється у нашому мозку, який у свою сторону приймаючи загрозу передає сигнал наднирникам, які виділяють гормони стресу – адреналін та кортизол.

І тут ми активізуємось: ми стаємо сильнішими та витривалішими, ми швидше реагуємо та у нас змінюється больовий поріг. А вже коли все минуло, ми у спокійному стані, стрес зменшився чи зник, наше тіло повертається у розслаблений стан.

Стрес проявляється у фізичні, емоційні, когнітивні та міжособистісні реакції. Фізичні: різні види болю (болить голова, спина, серце, шлунок, кишечник і т.і.), порушення сну, швидко втомлюєтесь, тахікардія, відбуваються розлади шлунково-кишкового тракту.Емоційні: тривога, розпач, сором, неконтрольований гнів, апатія.Когнітивні: знижена увага, пам'ять, мислення.

Об этом же в других изданиях
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA