школа освіта школярі освіта в Україні розвиток

Статеве виховання у школах: у МОН зробили дві різні заяви

Сейчас читают: 796
womo.ua

Міністерство освіти і науки України надало дві різні відповіді на петицію про впровадження обов’язкового статевого виховання в українську освітню систему.

Про це повідомляє експертний ресурс “Гендер в деталях”. Зазначимо, що автори петиції закликали запровадити обовʼязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди, у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти. Читайте також: Цьогоріч понад 28 тисяч студентів перевели з контракту на бюджет — МОН На це керівник Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Олег Єресько відповів, що рішення шукати не потрібно.

За його словами, після закінчення 2-го класу діти можуть протидіяти проявам тиску, неповаги та приниження щодо себе, зокрема відсторонюватись від неприйнятних дотиків з боку інших людей, повідомляти про це дорослих, яким довіряють. Читайте також: Рейтинг найкращих вишів України 2023 року Комунікаційниця “Гендеру в деталях” Альона Грузіна проаналізувала типові програми предмета “Я досліджую світ” і зазначає, що у 1–2 класі він містить інформацію про природу, навчає гігієнічних навичок та реакції на небезпечні ситуації на вулиці.

Однак теми про інтимні зони, “правила трусиків” чи сексуальне насильство на вулиці або вдома у програмі немає. Читайте також: Інтерактивно-ігровий посібник для підлітків: в Україні створили чатбот, який навчить гендерної грамотності Водночас є й інша відповідь – від міністра освіти Оксена Лісового.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA