Україна книги військові війна в Україні читання дозвілля Україна

Що, де, коли і як читають військові

Сейчас читают: 180
womo.ua

Військові на передовій боронять не лише незалежність України та наші життя, а й нашу самоідентичність, слово українське. Ракети летять на українські лікарні, школи й друкарні, а українці передають на фронт книжки.

І там, в близькості від ворога, читаються твори класиків й сучасних письменників, там — повстають бібліотеки. Бібліотека 5-ої Слобожанській бригаді, що з 2015 року увійшла до складу Національної гвардії України, збиралася майже з перших років існування бригади.

З 2020 року хорошим другом 5 Слобожанської бригади стало видавництво “Ранок”. Перші 2 роки книжки від видавництва приходили щоквартально, а з початком широкомасштабного вторгнення 2022 року — вже майже щомісяця.

Як зазначила бібліотекарка частини Лілія Саютіна, з початком широкомасштабної війни до бригади долучались багато людей, які до цього були суто цивільними.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA