люди жертва ПТСР

ПТСР та КПТСР: Подібності та відмінності

Сейчас читают: 102
psy-practice.com

В 11-му перегляді Міжнародної класифікації хвороб Всесвітньої організації охорони здоров'я (МКХ-11) (опублікованому у 2018 році) визначено два різні «споріднені» стани - посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) та комплексний посттравматичний стресовий розлад (КПТСР), які відносяться до загальної категорії «Розлади, специфічно пов'язані зі стресом».

Визначення КПТСР визначає складніші реакції, характерні для людей, які зазнали хронічної травми. Додавання цього визначення КПТСР, на відміну від PTSD, дозволяє більш точно поставити діагноз і забезпечити більш індивідуальне та ефективне лікування.

Кажуть, що «комплексне ПТСР - це просто ПТСР, яке більш складне», і в деяких випадках це дійсно так (хоча ПТСР за своєю природою теж дуже складне та заплутане!) Як споріднені розлади, ПТСР та К-ПТСР мають багато загальних причин, дуже специфічний загальний «профіль симптомів», а терапія заснована на дуже схожих методах.

Основна різниця між ПТСР та КПТСР – це причина. ПТСР зазвичай виникає внаслідок травми, що сталася один раз, наприклад, пограбування, напад, пожежа.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.
DMCA