Сша Індія Статистика ООН ЮНИСЕФ діти шлюб дослідження Сша Індія

Потрібно 300 років, аби зникли дитячі шлюби — ЮНІСЕФ

Сейчас читают: 139
womo.ua

Кількість дитячих шлюбів скорочується в усьому світі, але занадто повільно. За нинішніх темпів світові знадобиться ще 300 років до повного викорінення дитячих шлюбів.

Про це повідомляє  Дитячий фонд ООН (діти), опублікував звіт. У звіті Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, опублікованому у травні 2023 року йдеться, що у всьому світі вийшли заміж у дитинстві приблизно 640 мільйонів дівчат і жінок, або 12 мільйонів дівчат щороку.

За останні 10 років відсоток дитячих шлюбів знизився з 21% до 19%. Читайте також: У США хочуть скасувати розірвання шлюбу за згодою сторін Читайте також: В Ужгороді дівчинку на візку не пустили в дитячий розважальний центр: подробиці Зазначається, що майже половина дитячих шлюбів укладається в Південній Азії (45% або 290 мільйонів), щонайменше одна з чотирьох дівчат виходить заміж до 18-річчя, а також: Індія — понад 200 мільйонів; Африка на південь від Сахари — 127 мільйонів; Східна Азія і країни Тихого океану — 95 мільйонів; Країни Латинської Америки й Карибського басейну — 58 мільйонів; Близький Схід і Північна Африка — 37 мільйонів; Східна Європа та Центральна Азія — 20 мільйонів.

Також повідомляється, що ще 13 мільйонів дівчат, за даними дослідників, виходять заміж неповнолітніми в інших регіонах. Читайте також: Ув’язнені іранські журналістки отримали Всесвітню премію ЮНЕСКО В ЮНІСЕФ зазначають, що збільшенню кількості дитячих шлюбів та ускладненню доступу дівчат до медичної допомоги, освіти, соціальних послуг та громадської підтримки сприяють воєнні конфлікти, пов’язані з кліматом стихійні лиха в усьому світі, пандемії (зокрема коронавірус).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA