сексизм Верховная рада

Олена Кондратюк про сексизм в Верховній Раді, ратифікацію Стамбульської конвенції та підтримку жінок, що постраждали від наслідків covid19

Сейчас читают: 560
womo.ua

WoMo продовжує низку інтерв’ю з політиками, які працюють з гендерною тематикою у законодавстві. Цього разу ми поговорили з віцеспікеркою Верховної Ради України Оленою Кондратюк.

Олена Кондратюк — українська політикиня, була депутаткою парламенту VI, VII, VIII i IX скликань від партії “Батьківщина”. Нині співголова Міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості», ще у грудні 2011 року була однією з ініціаторів його заснування у Раді VI скликання.

Це об’єднання у парламенті — одне з найстарших. Своєю метою воно декларує: “просування гендерної рівності покращення становища жінок у суспільстві; надання політиці рівних можливостей цілеспрямованості та системності; об’єднання зусиль законодавчої та виконавчої влади та громадянського сектора щодо просування прав жінок”.

Одна зі співзасновниць Українського жіночого конгресу. Олена Кондратюк має ступінь кандидата історичних наук. Займалася дослідженням громадських рухів в Україні. Мабуть, найбільш фундаментальне і популярне питання

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA