Сша Євросоюз суд зарплата Disney Сша Євросоюз

Нерівна оплата праці: компанію Disney звинуватили у ґендерній дискримінації

Сейчас читают: 512
womo.ua

У Лос-Анджелесі Верховний суд округу розглядає справу зі звинуваченням Walt Disney у нерівній оплаті праці жінок і чоловіків.

У позові стверджують, що за вісім років жінки-співробітниці компанії заробили на $150 мільйонів менше, ніж їхні колеги-чоловіки.

Про це пише Reuters. Зазначається, що до суду подали груповий позов понад 12 тисяч нинішніх або колишніх штатних співробітниць Disney.

Аналіз кадрових даних з квітня 2015 року до грудня 2022 року показав, що вони отримували приблизно на 2% меншу зарплату за чоловіків. Читайте також: Права жінок і гендерна рівність у Північній Кореї: ООН представила звіт Реакція Disney:  Компанія Disney заперечує звинувачення у «різниці в оплаті праці жінок і чоловіків». Читайте також: Євросоюз офіційно ратифікував Стамбульську конвенцію Перший позов у цій справі подала ЛаРонда Расмуссен у 2019 році після того, як дізналася, що шість чоловіків на такій же посаді, як у неї, заробляли більше.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA