Україна місто Київ книги жінки новини дозвілля вибір редакції Україна місто Київ

Напередодні Рош га-Шана до Києва повернувся старовинний рукопис

Сейчас читают: 728
womo.ua

 22 вересня, у Києві відбулася урочиста церемонія внесення свитку Тори, який отримав єврейський студентський культурний центр «Гілель Київ».

Це перший репатрійований в Україну сувій (старовинний рукопис) з початку повномасштабного вторгнення та 15-ий сувій, який «Проект Кешер» передав єврейським громадам України впродовж двох десятиліть. «Важливо, щоб саме молодь нашої єврейської громади мала можливість працювати з текстами Святого Писання.

До цього в наших єврейських студентських центрах не було сувоїв Тори. Для нас це надзвичайна, революційна подія, яку ми пишаємося розділити з «Проектом Кешер».

Тепер світські студенти можуть на власні очі побачити основу наших традицій, наших пісень, тексти наших першоджерел, щоб молоде покоління продовжило свій шлях єврейської традиції», — сказала Леся Фірсанова, директорка єврейського студентського культурного центра Гілель Київ.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA