Нео війна росії з україною

Міноборони і Генштаб пропонують скоротити список професій, представниці яких мають стати на облік

Сейчас читают: 963
womo.ua

Генеральний штаб ЗСУ пропонує скоротити список спеціальностей і професій, представниці яких мають стати на облік військовозобов’язаних.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Маляр пояснила, що, виходячи з досвіду розгортання частин ЗСУ та інших військових формувань, в Україні немає гострої необхідності збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Водночас в українській армії залишається потреба у спеціальностях та фахівцях у сферах медицини, радіотехніки і харчових технологій.

За словами заступниці міністра, Головне управління персоналу Генштабу пропонує внести такі зміни в законодавство: -скоротити список спеціальностей та/або професій, після отримання яких жінки беруться на облік військовозобов’язаних відповідно до нинішніх потреб ЗСУ; -запровадити добровільну постановку на військовий облік представниць спеціальностей із доопрацьованого списку; -визначити, що організація взяття жінок на облік розпочнеться не раніше ніж за місяць після закінчення особливого періоду в Україні.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA