Італія картина архитектура особисте життя відомих людей мистецтво дні народження відомих людей Італія

Мікеланджело Буонарроті: знакові роботи майстра Відродження

Сейчас читают: 892
womo.ua

Мікеланджело Буонарроті залишив по собі слід мистецьких чудес, включаючи свою статую Давида та величні фрески, що прикрашають стелю Сікстинської капели.  Мікеланджело ді Франческо ді Нері ді Мініато дель Сера і Лодовіко ді Леонардо ді Буонарроті Сімоні народився 6 березня 1475 року в невеликому італійському містечку Капрезе (провінція Ареццо).

Мікеланджело Буонарроті був відомим художником епохи Відродження, відомим своїми культовими роботами, такими як стеля Сикстинської капели та статуя Давида.

Він також мав приховану колекцію ескізів вугіллям і крейдою, які зберігалися в підвалі під Базилікою Сан-Лоренцо у Флоренції, Італія, яка є важливим місцем поклоніння, пов’язаного з могутньою родиною Медічі. Читайте також: У Смілі 5-річний хлопчик продає свої картини заради допомоги ЗСУ: фото та відео Малюнки залишалися таємницею протягом століть, поки їх не виявив у 1975 році директор музею під час реконструкції.

Режисер знайшов люк, що веде до камери, де зберігалися ескізи. Після такої тривалої темряви кімната нарешті була відкрита для публіки 15 листопада, що дозволило ентузіастам мистецтва вперше побачити ці цінні ескізи.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA