люди характер секс стосунки Нео сексуальність

Люблять за розум, а не красу: хто такі сапіосексуали

Сейчас читают: 486
hochu.ua

Сапіосексуали відчувають сексуальний потяг до людей із високим інтелектом. Саме цю якість у партнері вони ставлять вище за інших.

І жінки, і чоловіки, і ЛГБТК+ і гетеросексуали можуть ідентифікувати себе як сапіосексуали. Читати також Проблеми у спілкуванні: як навчитися вести ефективну комунікацію з людьми СапиосексуальностьСлово "сапіосексуал" походить від латинського кореня "sapien" ("мудрий") та "sexualis" ("сексуальний").

Саме слово ще досить нове, згідно зи словником Merriam-Webster, вперше воно було використане в 2004 році.Сапіосексуальність - це тип сексуальності, який передбачає більший потяг до розуму людини, ніж до зовнішнього вигляду його тіла.

Щоб відчути сексуальний потяг до іншої людини, сапіосексуал повинен спочатку відчути інтелектуальну стимуляцію. Це означає, що інтелект часто є першою якістю, на яку людина звертає увагу у потенційному партнері",– пояснює захисниця ментального здоров'я Кендіс Макдоу.Сапіосексуальність неодноразово піддавалася критиці, багато хто вважає її ейблістською, класистською та європоцентричною.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA