город календар городника поради дачникам часник липень

Коли викопувати часник? Найкращі дні у липні, щоб довго зберігався і не всохся

Сейчас читают: 703
hochu.ua

Збір часнику починається в липні. Саме в цей місяць, якщо бадилля вже повністю висохло і погода дозволяє, урожай краще діставати з землі, підсушувати і відправляти на тривале зберігання.В які саме дні це найкраще робити і від чого залежать терміни викопування часнику - розповідаємо далі.

Беріть наші поради собі на замітку, якщо хочете, щоб врожай лежав довго і не зіпсувався. Читати також Є чіткі критерії: як зрозуміти, що пора збирати цибулю Як правило, озимий часник викопують з середини липня і до серпня.

Проте все залежить від сорту і погодних умов, які безпосередньо впливають на достигання врожаю. Так, ранньостиглі сорти починають прибирати через 85-95 днів після появи сходів, а пізньостиглі будуть готові лише через 100-110 днів.

Якщо ви не дотримаєтесь цих порад, ризикуєте зібрати нестиглий врожай, який погано зберігатиметься і може швидко всохнутися або й зовсім згнити.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA